keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Hyvin pyyhkii!

Meillä menee hyvin :) Tuisku on ruvennut vastaamaan treenii/palkkaan odotetunlaisesti. Se nostattaa itsensä mukavalla tavalla heti reenin alussa menemättä ylikierroksille, se on ruvennut tarjoamaan asioita ja on aidosti innoissaan kun tajuaa mitä halutaan, sen silmät tuikkii innosta kun se katsoo minua, se syttyy ihanalla tavalla kun tuupin ja lätkin sitä. Se elää täysillä joka hetki. Kotona se osaa rauhoittu. Sen kanssa voi mennä mihin vain. Se on avoin uusia asioita kohtaan ja se pitää kaikista, niin koirista kuin ihmisistä. Tuisku on vaan niin♥

Tää oli nyt tällainen lässyn lää bloggaus, mutta pakko oli saada jakaa miten iloinen ja tyytyväinen olen tytteliin :)

Treenirintamalla ollaan puuhasteltu seuraavaa:

  • Vuokkosilla Ruun kisojen välissä otettiin katsekontaktia, seuraamista, kapulan palautusta sivulle sekä kiertoa se suussa josta suorapalkka, peruuttaen maahanmeno ja seisomista, kierron kautta stoppia ja sivulta maahanmeno.
  • Olkkarireeninä kapulan pitoa perusasennossa, palautuksia sivulle, jakkaralla pinta treenejä (2on2off kontaktit) saavistelua tarjoamisena (etujalat saavin päällä pyörien) ja takajalkojen tarjoamista pienen korokkeen päälle.
  • Kerhohuone treeninä taas ruudun paikkaa targetilla tarjoamisen kautta, kontakti reeniä sivulla ja liikkeelle lähtö sekä paikallaistumista ja luoksetuloja sivulle. Lisäksi kapulan pitämistä perusasennossa sekä palautuksia.
Ja hei! Mä olen ryhdistäytynyt suunitelman suhteen :) Vielä se ei ole samaa tasoa kuin Ruun nuoruusvuosina, mutta selkeästi jonkinlainen ryhtiliike tapahtunut, hyvä minä ×)

Tuisku 3kk :)

tiistai 21. tammikuuta 2014

Pakkaspäivän treenilöitä

Aloitettiin leikillä. Hiaman on ilmassa "taistelua" siitä palautetaanko lelu, joten kaksi lelua toisi sujuvuutta treeniin, vaikka onhan toi palauttaminenkin parantunut tässä matkan varrella.

Seuraamista ensin. Aloitettiin kontakti reenillä. Vähän oli tässä levoton. Katseli ympärilleen. Taisin myös tehdä liian pitkää pätkää, joten helpotettava seuraavalla kerralla. Sitten jatkettii  muutamalla liikkeelle lähdöllä ja perään n. 10-15m pätkää kainalopalkalla. Nyt pidin hihnassa, joten ei päässyt niin paljon poikittamaan. Asenne 10+

Väliin "käy maate" ja pään nollaus molemmille. Vapautus ja paikalla istumisella jatkettiin. Näitä takapalkalla pari. Palasin aina takaisin vapauttamaan. Matkaa reilu 10m ja aika n. 5 sekunttia. Loppuun sivulletulo. Oli vaikeuksia alkuun luopua takapalkasta, mutta luopui kuitenkin ja sai yllätykseksi huomata, että kainalosta löytyi samanlainen. Itse sivulletulo venähti hieman pitkäksi.

Väliin pään nollaus ja loppuun liik.seiso. Kokeilin takapalkalla ja peruuttaen. Pomppi ihan hirveesti! Eka seiso ihan hyvä vaikkakin hieman vino, mutta pari seuraavaa meni aika säätämiseksi, kun ei olisi malttanut luopua palkasta. Täytyy miettiä asiaa...

Loppuun sai rallatella loppupalkan kanssa kiertojen muodossa.

Huomioitavaa:

  • Jos ottaa kontakti reeniä tee se heti alkuun, niin että hetsaat patukalla ("hommiin+pari läiskettä") josta sivulle ja "liki" 
  • ^ Muista ulkona helpompi treeni kestoltaan, mutta silti vaihtelu -> 1, 3, 2, 5 jne.
  • Hihna mukaan seuruuseen tai sitten seinä apuna.
  • Muista paikalla istumisessa myös ajan suhteen vaihtelu heti alusta asti.
  • 1/3 tai 1/4 luoksetuloja ja 2/3 tai 3/4 paikalla oloja.
  • Liikkeestä seisomiseen enemmän rauhaa. Mahd. Namilla ensin palkataten kuljetuksesta.
  • Älä kiirehdi! 
  • Muidta myös oma rauha!


lauantai 18. tammikuuta 2014

Pohdintaa

Mua on häirinnyt pitkään se, etten saa aikaiseksi tehtyä kunnon treeni suunitelmaa Tuiskulle. Treenaa usein ilman mitään ajatusta  samoja asioita. Nyt kyllä täytyisi ryhdistäytyä.

Tyttelin tekemiseen olen kyllä tyytyväinen. Varsinkin seuraminen tuntuu tosi hyvältä. Nyt siinä alkaa olemaan myös yliyrittämistä (painaa, pokittaa ja edistää) ja mä tykkään niin! Haluan saada tekemiseen asennetta, joten paikkaa voi sitten hioa myöhemminkin :)

Liikkeestä maahan meno ja seisominen on mukavasti työn alla. Noudossa mennään edelleen saaliilla eri pituisista matkoista suora palkaten. Nyt pitäisi ruveta opettamaan jalkojen välistä tulo ja sisällä pito treenit pystyyn. Kapula pysyy kivasti Tuiskulla suussa kierroissa, joten sitäkin hyödynnettävä enemmän.

Ruutu on ollut pennusta asti ohjelmistossa ja osaa jo hakea ruudun katsellaan. Nyt sitten pitäisi työstää lisää targettia tai sitten ottaa näyttöruutuja ohjelmistoon. Samoin niitä, että vie valmiiksi lelun ruutuun. Merkki voisi tulla myös ohjelmistoon mukasn. Sitä ei olla otettu kuin muutamia kertoja.

Kaukoissa on saanut hyvin kiinni ideasta eri asentojen suhteen. Takajalkojen targettia olen alkanut työstämään, joten se pitäisi jossain vaiheessa yhdistää kaukoihin, niin pääsisi lisäämään matkaa.

Tunnari jäi heinikko piilotuksen tasolle viime syksynä. Nyt tarttis ruveta sitäkin työstämään esim partsilla, kun Ulla oli ostanut meille ihan uusia kapuloita reilu 100 kappaletta. En vain osaa päättää rupeisinko piilottamaan vai hankkisin verkon.

Paikalla oloja pitäisi ehdottomasti treenata enemmän. Nyt varsinkin kun Tuisku on ruvennut keskittymään paremmin ja suuntaamasn ajatusta mun kanssa tekemiseen. Samoin hyppyä on tehty todella vähän -tasan yhden treeni kerran verran :p ajattelin sen opettaa suoraan hyppynoutona, ensin lelulla ja sitten kapulalla ja vähän ennen koetta ajaa sisään istumisen/seisomisen.

Luoksaria samoin otettu tooodella vähän. Tätä lähinnä lenkillä, mutta ei juurikaan treeneissä, stopeista nyt puhumattakaan. Tarttis vaan ruveta treenaamaan. Stopit jätän suosiolla tuonnemmas, kunnes osaan päättää millä tavalla rupean työstämään. Nyt ajatuksena taka palkalla, mutta katsotaan.

Eli isoimpana juttuna lienee rohkeasti treenien monipuolistaminen ja kunnon suunitelman tekeminen vihkoon, niin kuin tein myös Ruulle aikanaan. Nyt vaan lähinnä suihkitaan menemään, enkä todellakasn pidä siitä. Olen järjestelmällinen ihminen, joten ärsyttää tämmöinen räpeltäminen.


sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Päivitystä

Hiljaista ollut blogi rintamalla. Yritän nyt ryhdistäytyä tässä. Lisäksi pitäisi tehdä reenisuunitelma Tuiskulle. Ollaan vietetty joululomaa pariviikkoa. Tuiskun kanssa reissattiin Ullan ja Kimmon luokse maalle uudeksivuodeksi -tää on aina ihan parhautta! Voi miten olikaan ihanan rauhallista. Toki sielläkin paukkui, mutta ei ollut missään nimessä verrattavissa keskustan paukkeeseen. Ehdottomasti tästä (-kin) on tehtävä perinne, joten huonevaraus menemään susirajalle vuoden 2014 vaihteeseen ;)

Treenattiin ahkerasti joka päivä, kuvattiin toistemme treenit ja purettiin illalla tuotoksia you tubeen. Laitoin tänne blogin oikeaan laitaan kohdan videot. Sieltä voi käydä kurkkimassa missä mennään koulutuksen suhteen.

Tuisku ei reagoinnut paukkeeseen. Ruut oli taas kiihkoillut niiden perään niin kuin aina. Se on kyllä jännä tapaus. Syttyy niistä jollain tavalla..