lauantai 1. helmikuuta 2014

Lauantain treenit

Annin kanssa mentiin Jokelan nurkille treenaamaan holskuporukoiden kanssa. Tuiskulle siis ihan uusi kenttä. Oli tosi hyvin kuulolla ja jopa tarjosi muutaman kerran sivulle tuloa.

Alkuun otettii kierros niin, että jokainen otti hypyn. Meillä se ei sitten mennyt ihan kuin strömsössä. Hyppy oli liian korkea ja sen kanssa sitten sähellettiin enemmän kuin lakisallii :p

Tuiskun setti sisälsi seuraamisen, noudon ja ruudun. Alkuun katsekontaktia pa'ssa. Nämä hyvin. Sitten pätkä suoraa seuruuta. Nyt käytin apuna hihnaa, ettei välu liian eteen. Tuiskun seuraaminen alkaa tuntua kivalta. Siinä on sellaista asennetta josta pidän

Noutoja Saalilla. Nyt ei irrottanut niin hyvin "kii" käskyllä mitä aijemmin. Ihan kivasti silti. Nyt on myös ruvennut tuomaan kapulaa pidempää pätkää eikä räkäise sitä heti. Tämä huolimattomuus toki johtui siitä, että olen paljon palkannut nostoista. Yhden kerran takana koira haukahti, kun Tuisku oli juuri lähtenyt matkaan. T kääntyi nopeasti äänen suuntaan hetken ihmetellen asiaa, mutta ratkaisi itsenäisesti tilanteen jatkamalla matkaan. Olipa kiva huomata, että ajatuskatkon jälkeen palasi siihen mitä oli tekemässä :)

Loppuun ruutu mihin käytiin viemässä yhdessä lelu. Nämä ihan normisti. Nyt ei lähde enää ruudun luonta niin kauas vaan jää ikäänkuin odottamaan mun tuloa sinne, että leikitään. Tätä liikettä pitäisi ruveta viemään eteenpäin vaikeuttamalla. Lisäksi koiran katseen suuntaamista ruutuun pitäisi työstää enemmän.

Kun kaikki olivat tehneet omat settinsä otin vielä lopuksi Tuiskulle merkkiä targetin avulla. Tätä on tehty tooodella vähän, mutta hienosti on alkanut tajuamaan, että menee targetille ja jää odottamaan palkan heittoa.

Stoppeja otin kiertojen yhteydessä. Vähän nihkeästi lähti kierrolle (liian pitkä välimatka) joten autoin omalla liikkeellä. Alkuun muutama suora palkka. Nyt pitäiai muistaa sanoa luoksari käsky juuri kun kääntyy juoksemaan kohti. Its stopit olivat ihan suht hyviä. Alkaa saamaan ideasta selvästi kiinni.

Jäävistä otin seisomisen ja maahanmenon. Seisominen meni plörinäksi. Ensinnäkään en ole osannut vielä päättää haluanko seisomisen pompulla vai ilman. Nyt jätin takapalkan ja peruutin. Oli tosi villillä tuulella (niin kuin aina peruuttamisessa) ja käsky sai vain Tuiskun poikittamaan ja kulkemaan kylki edellä... noh täytyy tätä ohtia. Ehkäpä se namitus olisi alkuun hyvä ja sitten vasta käsky. Mutta mietitään, mietitään. Maahanmeno on ruvennut sujumaan kivasti. Menee myös suht nopeasti alas, kun annan käskyn. Pitää vain muistaa itse olla maltillinen liikkumisessa.

Loppuun oti  paikalla makuuta. Matka oli joku 10m ja aika n. 5-7 sekunttia. Eli todella lyhyt. Asenne on kuitenkin kiva. Tuisku makaa skarppina, eikä yritäkkään kellahtaa lonkalleen, niin kuin ihan alkuu  on tehnyt. Tiputin lelun taakse ja palasin vapauttamaan leluun. Yhden kerran nousi, kun laskin lelun alas taakseni. Muilla kertoilla ei mennyt enää lankaan vaan malttoi hyvin mielensä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti